Kicsit "sértődötten" mentünk be a Villa Lante kertbe, hiszen a jegyeladó azt állította, hogy Magyarország nem EU-s tagállam, szóval nem kapunk kedvezményes jegyet. Nem az 1 eurós árkülönbség bosszantott fel... Később kiengesztelt ez a fenséges látvány. Inkább képekkel fogom megmutatni ezt a parkot, hiszen szavakba elég nehéz beleönteni mindazt, amit éreztem. Viszont rengeteg kép közül nehezen tudok kiválasztani pár darabot. Sok szintre épül fel az egész és egyetlen patakból "fedezték" az összes szökőkútnak a vizét. A labirintus, a növények, a szobrok minden olyan volt, mintha valamelyik mesébe csöppentünk volna és azon gondolkoztam, hogy teljesen olyan, mintha a 16. században lennénk ismét. Sok kertészt láttunk közben, akik arról gondoskodnak, hogy minden úgy nézzen ki, mint sok-sok évvel ezelőtt. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire le tud engem kötni egy kert. De Olaszország ezt is meghazudtolta. Aki a környéken jár, mindenképpen be kell néznie, két órás program az egész, de soha nem felejtitek el, azt garantálom!!!

 

Szerző: Fiorentina  2008.11.13. 12:04 6 komment

Címkék: kert bagnaia

A bejegyzés trackback címe:

https://italy.blog.hu/api/trackback/id/tr84766842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.14. 08:56:48

Érdekes ez a hely, mert szép minden, meg ahogy a bokrokat igazgatják látszik, hogy gondozott, mégis olyan pusztulónak tűnik nekem.
Az is körejátszik biztos, hogy nincs ember a képeken. Meg hogy nő a moha mint erdőben. De lehet, h nincs is így:))

Fiorentina 2008.11.14. 09:12:27

Gondozott igen, és jól látod, hogy azért a szobrokat és a szökőkutakat igencsak belepte a moha. Dehát nem is most építették, biztos nagyon sokba kerül a gondozása. Egyébként kertész az sok volt! Nem sok turistát láttunk közben, pedig eltöltöttünk egy kis időt, amúgy is próbálok úgy képeket berakni, hogy ne nagyon látszódjon rajta senki :)! Ja, és a szökőkutak fele nem is üzemelt sajnos, azt még elfelejtettem beleírni :)!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.14. 09:52:06

Nekem is, többnyire, inkább tetszenek a senza embrió képek.
Engem egy kicsit nyomaszt a sok pompa.
Dedó, de milyen érdekes: pompa-bomba, bank-pank-tank. Mind ütős szavak:))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.25. 23:33:30

Jöjjön már a következő!!:)))

Fiorentina 2008.12.02. 11:42:51

:DDD Ne haragudj, de problémák voltak /vannak a blogommal vagy nem enged be, vagy csak egyszerűen új postot nem tudok írni... :( Amint sikerül, írom a következőt :D
süti beállítások módosítása