Az első hely, amire azt mondtam rögtön, hogy :" itt tényleg le tudnám élni az életemet"! Hihetetlenül szép, azóta is Pitiglianot beszéljük párommal. A modern dolgok híve vagyok, de az omladozó házak, a macskakövek és a kanyargó utcák elbűvöltek. Na meg az is, hogy egy sziklára épült a kicsit több, mint 4000 lakosú város.  Egy kis tájékoztatás róla: püspöki székhely Grosseto tartományban, a Bolsenai-tótól Ny-ra. Egykoron az Orsini-családnak volt birtoka. Mi Saturniából tartottunk ide, ahol több évszázados természetes mész-kádakban, meleg, gyógyhatású, kénes vízben fürödtünk. Vége is lett a két ezüst gyűrűmnek :)! Na, de visszatérve Pitiglianora, hozzáteszem, azóta is hatása alatt állok. A táj, a kilátás, minden meseszép volt, még az eladó házakat is nézegettük. Természetesen nincs annyi pénzem, hogy megvegyek egyet is, de jó néha eljátszani a gondolattal, nem :)? Inkább a képek beszéljenek helyettem, szívem szerint az összeset betenném...

Ha újra lehetne születni, azt kérném, hogy ide..... ( Bocsánat a fényképek minőségéért, de sajnos nem vagyok egy profi fotós).

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: Fiorentina  2008.11.07. 08:32 2 komment

Címkék: pitigliano saturnia

A bejegyzés trackback címe:

https://italy.blog.hu/api/trackback/id/tr85755232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.07. 10:12:30

Gyönyör!!
Csak könyvből ismerem, mármint Saturniát, Pitiglianóban sem voltam. Saturnia mennyire turistás hely?
A képek pedig nagyon is jók!

Fiorentina 2008.11.07. 10:57:54

Köszi szépen, rendes vagy:)! Terme di Saturnia ? Hát mindig vannak fürdőzők, de annyira nem turistás, inkább németekkel meg hollandokkal találkoztunk, de nem sokkal. Saturniáról mindjárt felrakok még képeket. Pitiglianoba is korán mentünk, mert szeretjük, ha nem igazán találkozunk turistákkal, inkább arra vagyunk kíváncsiak, ahogy ébredezik a város, meg az ott élő emberek.
süti beállítások módosítása