Pitigliano után Bagnoregio volt a következő cél, csak sajnos eleredt az eső és hatalmas szél kerekedett. Nem volt túl szerencsés időpontválasztás ez az idei nyaralás... Azt hittem, Pitiglianonál hangulatosabb helyet soha többé nem lesz szerencsém látni, de Olaszország rácáfol mindenre. Autóval megközelíthetetlen, olyan, mintha megállt volna itt az idő. Néhány éve kb 15 ember lakta, mostanra kicsit növekedett a népesség. Szóval gyalog átsétáltunk a csodálatos völgy felett egy hídon, majd az egyetlen megmaradt kapun át (Porta di S. Maria). Mindenhol csend és nyugalom honol, csak a szél hangját lehet hallani. Majdnem lefújt a gyalogos hídról is:)! Szerencsére a tömegturizmus messzire elkerüli Bagnoregio-t, így van idő nyugodtan sétálgatni a kőházak között.  Nem nagy terület, így hamar elértük a városka végét, az ősi falakból kinyúló kicsi teraszt. Gyönyörű! A kilátás meg lélegzetelállító. Ekkor már dörgött az ég, lassan ideje is volt indulni. A hídon akkora esőt kaptunk, hogy mindenünk elázott. Viszont megérte... :)!

Szerző: Fiorentina  2008.11.07. 11:52 2 komment

Címkék: bagnoregio

A bejegyzés trackback címe:

https://italy.blog.hu/api/trackback/id/tr15755496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alliteracio · http://napipuszi.blog.hu 2008.11.07. 22:19:06

De jó itt nézelődni nálad!!
Csodálatos helyekre volt szerencséd eljutni!!

::irigykedik::

Fiorentina 2008.11.10. 06:26:28

:D :D Olaszország a mindenem!!! Szeretnék még több helyre eljutni, a blog érdekében is :DDDD Köszi, hogy benéztél hozzám :)!
süti beállítások módosítása